zaterdag 16 april 2011

Only Seven Left 8 april 2011 Vera

Met Maaike en Joost naar Only Seven Left in Vera. Niet bepaald een band die je daar verwacht. Zo veel ophef over Blof in Vera, maar hier geen woord over van de diehard Vera fans. De programmeur van Vera stond wat vervreemd bij de ingang, zich te verbazen over het publiek dat binnen kwam. Ik schat de gemiddelde leeftijd op 16 en een half. Cynisch vraag ik aan Vera via twitter of ze vandaag ook Shandy schenken. Vanavond is Vera een meisjesclub.
Pegasus Bridge staat in het voorprogramma. Deze Engelse band brengt een mix van britpop met veel toetsen. Degelijke nummers die versterkt worden door het wat monotone maar wel herkenbare stemgeluid van de zanger. Net tegen de tijd dat de nummers wat erg op elkaar beginnen te lijken brengen ze de nummers Ribena en Yoko. Beide nummers met een zekere hitpotentie. Prima start van de avond.
Only Seven Left is een band die al 5 jaar aan de weg timmert. Met optredens in het voorprogramma van gerenommeerde bands als Tokyo Hotel, De Dijk en Metro Station hebben ze in de afgelopen jaren al een aardige schare aan fans opgebouwd. Ze zijn er vanavond uit het hele land. Catchy pop nummers die goed in het gehoor liggen en ook nog een lekker meezingen. De heren zijn niet te beroerd om ook een cover van Bruno Mars "Grenade"te doen. Geen slap aftreksel, maar gewoon een prima uitvoering. Met een knipoog naar alle jaren '90 boybands hebben ze hun clip "Sleeping without you"gemaakt. Leuk om naar te kijken en ook nog best aan te horen. De verwijzing naar de Beatles in de clip vind ik iets te hoog gegrepen, maar verder was het een degelijk optreden. Goed initiatief van Vera om ook dit soort bands binnen te halen, zodat we niet over 5 jaar alleen nog met 30-plussers in de zaal staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten