zondag 8 mei 2011

The Crookes 7 mei 2011 Vera Groningen

Voor de verjaardag van Edgar nog even snel naar Vera voor The Crookes. Gemist bij Eurosonic, dus mooi dat ze nu op herhaling in Vera staan. We komen binnen tijdens het voorprogramma.  
Franky Age bestaat nog maar net. Met een demo zonder drums erop hebben ze de programmeur van Vera overtuigd dat ze een plekje in de programmering verdienen. En terecht. Frisse indie-muziek spettert van het podium. Prima optreden van een band waar we vast nog meer van gaan horen.
Ook The Crookes maken ook een bliksemcarrière door. De vier jongens uit Sheffield hebben al menige talenten award in Engeland gewonnen. Nu maken ze een tour door Europa. Op twitter is te lezen dat ze elke keer weer verrast zijn door de hoeveelheid mensen die er komen kijken. Vera is redelijk gevuld, zeker als je bedenkt dat het prachtig weer is en de terrasjes vol zitten. Vanaf het begin van het optreden springt de vonk over tussen band en publiek. Frisse Britpop die toch ook weer doet denken aan jaren '50 rock'nroll van Buddy Holly klinkt door de zaal. De bandleden bewegen flink over het podium en het publiek wiegt lekker mee. Lekkere catchy songs worden afgewisseld met rustige introverte nummers. Mooie teksten, een goede stem en 4 frisse jonge koppen om naar te kijken. Wat wil je nog meer om een avond tot een succes te maken. Na de toegift verlaten de heren het podium om even later in de zaal midden tussen het publiek nog een nummer a capella te doen. "Wir waren dabei."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten