zaterdag 20 augustus 2011

Lowlands 19 agustus 2011

Met Carleen, Maaike en neef Rik in de auto naar Lowlands. Helaas missen we de Wombats en Dry the River omdat het krijgen van polsbandjes en het betreden van het festivalterrein veel meer tijd neemt dan gepland. Volgend jaar dus toch nog eerder weg. Na een snelle kop koffie met dikke muffin beginnen we aan Lowlands met Destroyer in de Lima. Na veel geƫxperimenteer heeft Canadees Dan Bejar een album afgeleverd dat bij een iets groter publiek zal aanslaan. Met 8 man op het podium worden de nummers van het album prima gebracht. Op het podium wordt de trompet flink gesampled wat tot mooie klanken leidt. Prima optreden. Carleen en Maaike zitten bij Grafitti6 in het gras bij de Alpha. Het is daar al aardig druk. We gaan in het gras bij de vijver zitter en luisteren naar Wolf Gang. Aardig bandje met een beetje britpop achtige muziek. Misschien nog een s heen als ze in de buurt zijn.
Terug in de Lima zien we Jungle by Night. Terwijl de Jeugd van Tegenwoordig in de Alpha haar hits staat te spelen staat hier de echte jeugd. Hele jonge gasten die met blazers, percussie en ritmische gitaren de boel flink op gang weten te krijgen. De zang wordt niet echt gemist en het publiek reageert enthousiast. Al een klein hoogtepuntje van Lowlands.
Op verzoek van Maaike gaan we voor een plekje in het voorste vak van de Alpha bij Rise Against. De dopjes kunnen in, want deze heren brengen snoeiharde punkrock. Er wordt flink geduwd en getrokken in de voorste gelederen, dus we gaan wat naar achteren staan. De nummers rijgen zich aaneen en lijken wel erg veel op elkaar. Maaike en carleen blijven terwijl Rik en ik naar de India gaan. In de India staat Miles Kane. Miles is een vriendje van de Arctic Monkeys en dat is te horen. Hij lijkt wel een beetje het sociale broertje. Lekkere frisse nummers die zelfs dansbaar zijn. Goede keuze om hier heen te gaan. We zoeken elkaar weer op en gaan naar de Grolsch voor Noah and the Whale. Noah lijkt wel het jongere broertje van Mink deVille. Wel lekkere nummers, maar niet heel bijzonder. Binnenkort nog in de Oosterpoort. In de India staan The Naked and Famous. Het is er bomvol. Van buiten de tent spreekt de muziek duidelijk minder aan dan op de CD. Een beetje een teleurstelling. We maken de keuze om op tijd naar de Alpha te gaan voor de Arctic Monkeys. We nemen nog even het einde van DeUs mee. Deze Belgen hebben het publiek hun setlist laten samenstellen. Ik ken de nummers niet, dus het komt niet helemaal over. het publiek is wel enthousiast. Bij het laatste nummer gaan we naar binnen voor een plekje bij het hek. Rik gaat voor het voorste vak. Beide lukken. We missen nu wel Fleet Foxes, maar ja keuzes, keuzes, keuzes.
Arctic Monkeys is de afsluiter van vandaag. Het vorige concert op Lowlands was wisselend ontvangen, met name door de nummers van hun een na laatste album Humbug. Het laatste album Suck it and See is van een heel ander kaliber. Het optreden van vandaag is een stuk levendiger. Oude nummers en een paar van de nieuwe CD worden in een uur gebracht. Veel te kort, maar het is niet anders. Miles Kane speelt het laatste nummer nog mee. Prima afsluiter van de dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten