zondag 18 september 2011

Jon Allen 5-9-2011 Oosterpoort

Met Carleen naar Jon Allen in de kleine zaal van de Oosterpoort. Vorig jaar bezocht hij Groningen al tijdens Eurosonic en Noorderzon na de release van zijn eerste solo CD. Jon is een beetje een laatbloeier, maar weet al aardig wat publiek voor zich te winnen. Zijn 2de CD "Sweet Defeat" is een goede opvolger. Nummers die herkenbaar zijn en goed in het gehoor liggen, zonder dat ze gaan vervelen.
In het voorprogramma staat de Canadese Kathryn Calder, de voormalige zangeres van de The New Pornographers. Een indie rock band, die onlangs met Together hun vijfde studioalbum uitbracht. Kathryn heeft haar eerste soloalbum ‘Are You My Mother?’  in 2011 uitgebracht. 'Slip Away"is als eerste single gereleased. Het geluid staat niet heel optimaal afgesteld en de nummers zijn wat wisselend van kwaliteit. Een aantal nummers heeft zeker hitpotentie. Het meezingen van de gitarist is in iedere geval niet de weg die de band op moet gaan.
Jon Allen begint heel klein met een solo nummer op gitaar. Het geluid is meteen goed en de zaal hangt binnen een minuut aan zijn lippen. Die aandacht blijft tot aan het eind van het concert. De nummers van zijn 2 CD's worden afwisselend gebracht en de band gaat met jammerend hammond-orgel en lekkere gitaarrifs door de nummers heen. De zo goed als volle zaal deint met de nummers mee. Ter afsluiting eindigt Allen weer klein met alleen gitaar. Heerlijke avond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten