woensdag 23 november 2011

The Crookes Hedon Zwolle 23-11-2011

Met Nynke naar The Crookes in Zwolle. We hebben ze allebei al een keer gezien. Nynke in De Beurs op Eurosonic en ik afgelopen voorjaar in Vera. Met de trein naar Zwolle en daar twee flinke borden met najaarswild bij de lokale Belg genuttigd. Doorgelopen naar Hedon. In de zaal is al aardig wat volk aanwezig. Het is niet uitverkocht, maar zeker ook niet uitgestorven. Het voorprogramma hebben we gemist. We pakken een pint en stellen ons op bij het podium.
Redelijk stipt om 21.30 uur komen de jonge mannen op. Ja, jonge mannen, want erg veel ouder dan 20 zijn ze echt niet. Toch zijn ze al vanaf 2008 bezig. Via het BBC6 talentenpodium hebben ze Engeland en voor een deel Europa al weten te bereiken. Hun eerste CD is nu een jaar uit en ze werken nu aan de tweede. Dat is ook goed, want anders krijg je dezelfde ellende als The White Lies hadden na hun eerste album.
De heren zijn zelf ook blij verrast dat er toch nog in dit kleine plaatsje zoveel volk is komen opdagen. Het is een vrij jong publiek. De teksten kennen ze blijkbaar nog niet.The Crookes zijn lekker op dreef en maken wat lol over de twee halve discobollen die op het podium liggen. De muziek is zoals altijd lekker fris en laat je de heupen bewegen. Meest vlotte melodieën die nog het meest doen denken aan The Smith. In de loop van de avond komt het publiek ook een beetje los. De zanger heeft een mooie kop en een herkenbaar stemgeluid. Eigenlijk onbegrijpelijk dat ze afgelopen jaar al niet op Lowlands stonden. Hopelijk halen ze die schade dit jaar in. Dan willen wij er ook wel weer bij zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten