zondag 6 november 2011

SCUM en the Horrors 4 november 2011 Vera Groningen

Normaal gesproken staat de naam van het voorprogramma niet in de titel van de blog. Vanavond is daar echter alle reden toe. Op aanraden van de verkoper van Plato op tijd in Vera met Edgar, Renata en Sygin. De zaal loopt al aardig vol als SCUM op het podium komt. SCUM is ook wel bekend als "the little Horrors". De bassist van de band is het jongere broertje van een van de bandleden van The Horrors. Qua muziek-stijl komen ze ook wel overeen, maar er zijn ook verschillen.
De muziek van SCUM leunt zwaar op de drums, bas en de synthysizers. Met de wat zweverige zang erbij brengen ze een geluid dat erg doet denken aan de New Wave/Postpunk. Ze roepen een hoop associaties op, maar weten zich daar ook weer aan te ontworstelen. We krijgen een set voorgeschoteld die evenwichtig is opgebouwd en afsluit met "Whitechapel". Prima opwarmer voor The Horrors en een band die zijn associaties en zijn hoofdprogramma nog wel eens zou kunnen ontgroeien.

The Horrors mochten afgelopen zomer het vrijgevallen plekje van Foster The People op Lowlands innemen. Misschien waren ze wel een compensatie voor het afzeggen van The Vaccines. Een van de bandleden is namelijk een broer van een van de bandleden van the Vaccines. It's a small world. Vanavond laten ze Vera aardig volstromen. Hun muziek is wat minder gepoleist dan die van SCUM. Meer gitaren en ruwere kantjes. De zang van Faris Badwin is misschien wel minder dan die van SCUM, maar zijn timing en podiumact doen dat weer teniet. We krijgen een lekkere muur van geluid voorgeschoteld, met nummers die ook bij de eerste keer horen al prettig in het gehoor liggen. De toegift bestaat uit drie nummers, waarvan de laatste maar liefst 13 minuten duurt. Dat is nog eens waar voor je geld. We kopen na afloop de CD van SCUM. Blijkbaar toch het gevoel dat die jongens nog wel eens hun oudere broer voorbij kunnen steken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten