vrijdag 17 januari 2014

Eurosonic, de donderdag 16/01/14

Vandaag begint de dag bij Plato. Weer mooie in-store optredens van bands die op Eurosonic staan.
De Belgische Singer-songwriter Ian Clement trapt de dag af. Leuke liedjes die best wel potentie hebben. 's Avonds zal hij nog met band optreden.


De Zwitserse band The Animen uit Genève is de tweede band van de dag. Ze spreken Frans en Duits, maar hun songs zijn erg Brits. Prima aan te horen.

Aan het eind van de middag is het podium in Plato voor de jonge honden van The Strypes. Nog in de schoolbanken hebben deze jongens goed naar The Beatles geluisterd. Herkenbare sound, veel enthousiasme, super optreden. 


Het avond programma begint met een categorie drie band: Heen voor het fenomeen. Exclusive uit München brengt Duitstalige Indie-muziek. Muzikaal klopt het, de taal blijft een dingetje.


De Japans-Zweedse Sumie brengt in de bovenzaal van het Grand Theatre haar verstilde liedjes. Mooie nummers. Het wisselende publiek en de storende soundcheck van de grote zaal halen haar niet uit de concentratie. Lijkt me wel iets voor een duinpan op Vlieland.


Elke avond heeft wel een teleurstellende act. Deze dus ook. Het Zweedse NoNoNo bestaat uit een zangeres, een gitarist en een man achter een draaitafel en electrodrums. De nummers zijn te traag en het komt gewoon niet op gang. ook het blote buikje van de zangeres kam dat niet verhelpen. Zomerhitje "Pumpin Blood" brengt nog enig enthousiasme teweeg bij het publiek.

 

Gauw naar de Schouwburg voor de vermoedelijke hoofdact van de avond: Bear's Den. Gelukkig geen rij voor de deur. We staan lekker vooraan. De eerste klanken van de banjo doen de zaal verstillen. We zien een optreden van hoog niveau. Mooie samenzang, lekkere folknummers. Aan het eind gaan de elektrische gitaren ook nog even jammerend door de Schouwburg. Top!


Bij Amber Run in de Aa-kerk komen we er niet meer in, dus we gaan naar de Zweedse Kate Boy in het Grand Theatre. De zaal is bomvol, mede omdat om half een het aantal podia al sterk afneemt. Wederom een zangeres met gitarist en een man op de draaitafel. Behoorlijk bombastisch en niet helemaal ons ding. Eerste nummer is lang genoeg om te bepalen dat we het tweede nummer niet hoeven uit te horen.

 

Tijdens een frietje zien we de mannen van Bear's Den aan de overkant van de straat lopen bij de tijdelijke 3fm studio. We krijgen het idee dat ze op gaan treden. We vragen bij de deur en er is nog plek. Live zijn we getuige van hun optreden op 3fm. Gaaf.


Voor het laatste optreden van e dag gaan we naar de Spiegel. Even in de rij en dan naar binnen. Binnen begint na 5 minuten de muziek. De Deense Punk band Lower heeft een zanger met een zwart mutsje en een bodywarmer aan. Zingen kan hij helaas niet. We verlaten lachend de zaal bij het derde nummer. was een mooie avond. 

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten