zondag 23 augustus 2015

Lowlands 2015 dag 2 De Zaterdag


We beginnen dag 2 met de rustige Indie van Eaves in de Charlie. Qua geluid doet deze band erg aan Midlake denken en dat is bepaald geen straf. Prettig wakker worden met een band die we nog wel eens willen zien.

  
Jacco Gardner maakt ondertussen de Heineken wakker. Die staat goed vol en deint mee op de seventies sound van Gardner.

Echt wakker worden doen we pas bij Christine and the Queens. In de Bravo zetten die een bijzonder strakke show neer. Christine is niet vies van disco en met haar dansers doet ze de vroege Michael Jackson herleven. Ze geniet van haar optreden en het publiek geniet mee. Ze komt in de top drie van vandaag.
 

 
(slecht geluid helaas)            
In de X-Ray staat het IJslandse Low Roar. Lo-fi Indie van het prettige soort. Ze brengen in de X-Ray wat Howling gisteren niet kon brengen.

 

In de Alpha staat Franz Ferdinand  versterkt met Sparks. Vertrouwd en toch ook weer nieuw. Terecht is deze Lowlands recidivist dus weer geboekt. Dat wordt beloond met een goed gevulde tent en volle heuvels.
 
Het Belgische Balthazar is zo'n band die je weer opnieuw ontdekt elke keer dat je ze ziet. Toch maar thuis weer  eens luisteren.  Met iets meer Podium act kan deze band nog verder groeien.

De Deense brengt met haar fragiele figuur de Bravo in beweging. Een cover van Frank Ocean die ze met Major :Lazor opnam brengt de zaal goed op stoom. Een act die op termijn nog eens terug kan komen in een grotere tent.
 

Father John Misty gaat in de India voor in zijn eigen hoogmis. Hij zingt zijn vileine teksten op een mix van blues en americana.  De presentator wordt genadeloos afgeserveerd omdat hij alleen maar Fleet Foxes kon roepen. Bored in The USA wordt alleen met piano gebracht. Hoogtepunt van de dag.
 

Lapsley wordt een beetje het slachtoffer van dit hoogtepunt.  We luisteren buiten de tent. Een volgende keer maar eens echt checken.  Bij Shura in de X-Ray staan we vooraan. Een bedeesd meisje met band zet een elektro set neer met veel drive en beat. Ze wordt daarmee de ontdekking van de dag.
 
Aardig moe toch maar de India in voor Courtney Barnett.  Dat pakt goed uit. Met drummer en bassist zet deze rockchic een geweldige set neer. De gitaarriffs zwepen het publiek flink op. Ze beland daarmee op plaats 2 van vandaag.
We sluiten de dag af met Nothing But Thieves in de Charlie.  Terwijl de helft van de Chemical Brothers de tweede teleurstellende afsluiter in de Alpha is, zet deze band een geweldige set neer in een uitpuilende Charlie.  Die gaan we zeker nog in een grotere tent zien in de komende jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten