zaterdag 16 januari 2016

Eurosonic 2016 De Vrijdag

In de Coffee Company begint de dag met koffie, een broodje en de Spaanse Nuria Graham. Met drummer en bassist brengt ze aardige Indie. De podiumact mag nog wel wat beter, want we zien haar gezicht bijna niet.

We blijven even zitten en kletsen wat bij met bekenden. Het Nederlandse Amber Arcades komt daarna in volle bezetting op het podium. Klinkt ook nu prima. Zeker een band om in de gaten te houden. Compliment voor het geluid dat echt prima was. De Engelse Jones staat daarna in de Coffeecompany. Mooie verschijning, maar de zang mag wat spannender.
 
                 Amber Arcades en Jones (foto's van Ate Harsta)

In Brouwerij Martinus staat de Belgische formatie TouristLeMC. Vlaamse rap die wel iets charmants heeft. Mooie beschrijvende teksten en prima band met klarinet.
In de 3onStage container zien we daarna de Noorse Dagny die tegenwoordig in Londen woont. Jonge band, met zeer beloftevolle popsongs die goed in het gehoor liggen.
In Summerlabb organiseert 2metersessies ook showcases. Helaas is er  tegelijk met The Academic ook een borrel van Energy Valley. Beetje jammer dat een bobo na 10 minuten de set afkapt omdat er gespeecht moet worden. Dan maar vannacht naar de Spieghel.  

We eten wat in de stad en gaan dan om 19 uur weer naar het Summerlabb voor Daniel Cane. Dit keer zonder The Rebellion. Daniel leidt de nummers in met persoonlijke verhalen en speelt een Ed Sheeran cover staand op tafel.

Door naar de Schouwburg voor Frances, een zangeres achter piano. Dat zou naar een paar nummers kunnen vervelen, maar dat doet ze geenszins. Gevarieerde nummers, nieuw materiaal en een Justin Bieber cover. Het gaat haar allemaal prima af.
Op tijd door naar Samm Henshaw in de Der  Aa-kerk. Het is er afgeladen vol. Met zijn prima band zet hij een soulvolle gospel sound neer en stuurt flink op de publieksparticipatie. Het klinkt prachtig in de akoestiek van de kerk. Hij wint vanavond veel zieltjes.
Bij Nao in het Grand Theatre is er geen inkomen aan. Zelfs de priority rij is 30 meter lang. Door naar het forum voor Seafret. Dit duo staat hier nu met band. Dat maakt de set wat gevarieerder. De stem van de zanger is niet altijd even zuiver in schril contrast tot het gitaarspel van zijn collega. Toch leuk ze weer even gezien te hebben.
Door naar Huis de Beurs voor Blaue Blume. Deze Denen staan binnenkort al op Grasnapolsky. De stem van de zanger en de dreigende sound van de band met een excellerende gitarist maken er een prima set van. Misschien is niet iedereen er gecharmeerd van, maar voor mij een van de hoogtepunten van de avond. Helaas staan er 4 lampen achter de band die filmen en fotograferen bijna onmogelijk maken.
In Simplon zet Haelos een bijzonder goed optreden neer. Het geluid staat uitstekend afgesteld en de band klinkt prima. Goede zangeres en zanger die ondersteund door stuwende elektrobeats hun nummers brengen. Het uiterlijk van de band is al flink aangepakt door het management. Rijp om de Bravo op Lowlands op zijn kop te zetten.
Filmpje op Facebook  (Youtube geluid is geblokkeerd)

Daarna gaan we in de rij voor de Spieghel voor de surprise-act waarvan we al weten dat het The Academic zal zijn. Na 3 kwartier zijn we binnen en zoeken een plekje vooraan in de bovenzaal. Het zevende optreden van de band. Er wordt gedanst en meegezongen met de nummers. Regelmatig vragen mensen welke band dit is. Waanzinnige afsluiter van de dag.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten